Bedrijfsprofiel


Speciale focus op groente, fruit en stuksgoed

In de regio Breda, maar ook ver daarbuiten, wordt de naam Lens Transport onmiddellijk geassocieerd met groente en fruit. Niet zo vreemd, want in 1967startte de heer W.N. Lens als handelaar in, en vervoer van, A.G.F. producten (aardappelen, groente en fruit). Dat vervoer geschiedde vanaf de veiling in Breda naar diverse groothandels en supermarkten in de Benelux. Vanwege de enorme groei van het A.G.F.-vervoer koos de voormalige directeur voor deuitbouw van het transportbedrijf. Hij verkocht zijn winkel en markten en concentreerde zich op het transport

In 2003 nam Eric Lens de leiding over van zijn vader, die overigens nog altijd dagelijks als adviseur/ambassadeur aan het bedrijf verbonden is. Hoewel groot geworden in A.G.F-vervoer, richt Lens Transport zich tevens op alle vervoer van stuksgoederen, mits deze qua hygiene niet conflicteren met de condities waaronder aardappelen, groente en fruit vervoerd moeten worden. Op die manier verbreedt Lens Transport zijn werkterrein en afzetgebieden.

Specialisatie
Om de specialisatie van geconditioneerd groupage verkeer in Nederland en Belgie te kunnen verrichten, bestaat het complete wagenpark van negen vrachtwagens uit isotherm opleggers met koelmotoren, die kunnen vriezen, koelen en verwarmen, terwijl een 'Sprinter' dagelijks wordt ingezet voor de sneldienste. Bovendien worden complete ladingen van of naar Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Engeland vervoerd.

Strategisch sterk vestigingspunten
Eric Lens:"We werken met een team van twaalf mensen, waarvan negen als chauffeur. We vormen een hecht en zeer flexibel team. Iedereen weet wat zijn taak is en er is voortdurend telefonisch contact, zowel met de chauffeurs onderweg als met de klant. Zo wordt de vervoerssituatie op de voet gevolgd en kunnen eventuele onaangename gevolgen van vertraging adequaat worden opgelost. Mijn bedrijfsmotto is: eerlijkheid en duidelijkheid. Dat werkt positief door, zowel intern als naar klanten. Overigens hebben we in alle situaties een strakke planning. Onze stelregel is simpel maar doeltreffend: ruim voor de filegolf rijden we weg, want ten aanzien van het vervoer van aardappelen, groente en fruitis tijdige aanlevering van wezenlijk belang. Wat dat betreft zitten we hier op een strategisch sterk vestigingspunt: op een steenworp van alle snelwegen zijn onze wagens vanuit hier in een oogwenk op weg naar de klant"

Hygiene en accuratesse
In de groente en fruit sector is het van groot belang dat er deskundig met de producten wordt omgegaan.
Niet alle producten mogen zomaar 'naast elkaar' worden opgeslagen. Om veiligheid en hygiene te kunnen waarborgen beschikt Lens Transport daarom over verschillende geconditioneerde ruimtes, die permanent gecontroleerd worden.
Het laden en lossen gebeurt met behulp van dockshelters in een afgesloten ruimte. De dockshelters kunnen tegelijkertijd aan verschillende cellen grenzen. Tijdens het laden, lossen, opslag en overslag wordt ten aanzien van handling en distributie de hygiene constant nauwkeurig in de gaten gehouden. Een veilige gedachte.
Bezoekadres:
IABC 5381
4841 RC Breda
Tel +31 (0)76 522 00 87
Fax +31 (0)76 520 18 11
Postadres:
Heikantsestraat 68
4841 ES Prinsenbeek
info@lenstransport.com
KVK: 20018272


webdesign by WHITE