Over ons

Lens Transport B.V. is een familiebedrijf opgericht door Wim Lens, die vroeger eigenaar was van een Aardappelen, Groente en Fruit (AGF) winkel en een paar marktkraampjes. In de Jaren zeventig is hij begonnen als handelaar –en vervoerder van A.G.F. producten vanaf de veiling in Breda naar diverse klanten. Door de enorme groei van het A.G.F. vervoer was het noodzaak om te stoppen met de winkel en later ook met de marktkraampjes en te focussen op transport. Sinds 1985 wordt het transport verricht onder de naam Lens Transport B.V.

Sinds 2003 is de dagelijkse leiding van Lens Transport in handen van Eric.

Strategisch sterk vestigingspunten

Eric Lens:“We werken met een team van achttien mensen, waarvan dertien als chauffeur. We vormen een hecht en zeer flexibel team. Iedereen weet wat zijn taak is en er is voortdurend telefonisch contact, zowel met de chauffeurs onderweg als met de klant. Zo wordt de vervoerssituatie op de voet gevolgd en kunnen eventuele onaangename gevolgen van vertraging adequaat worden opgelost. Mijn bedrijfsmotto is: eerlijkheid en duidelijkheid. Dat werkt positief door, zowel intern als naar klanten. Overigens hebben we in alle situaties een strakke planning. Onze stelregel is simpel maar doeltreffend: ruim voor de filegolf rijden we weg, want ten aanzien van het vervoer van aardappelen, groente en fruit is tijdige aanlevering van wezenlijk belang. Wat dat betreft zitten we hier in Breda op een strategisch sterk vestigingspunt: op een steenworp van alle snelwegen zijn onze wagens vanuit hier in een oogwenk op weg naar de klant”

Hygiëne en accuratesse

In de groente en fruit sector is het van groot belang dat er deskundig met de producten wordt omgegaan. Niet alle producten mogen zomaar ‘naast elkaar’ worden opgeslagen. Om veiligheid en hygiëne te kunnen waarborgen beschikt Lens Transport daarom over verschillende geconditioneerde ruimtes, die permanent gecontroleerd worden.

Het laden en lossen gebeurt met behulp van dockshelters in een afgesloten ruimte. De dockshelters kunnen tegelijkertijd aan verschillende cellen grenzen. Tijdens het laden, lossen, opslag en overslag wordt ten aanzien van handling en distributie de hygiëne constant nauwkeurig in de gaten gehouden. Een veilige gedachte.